Zorg goed voor je darmen.

Er wordt vaak gezegd ‘Een goede gezondheid begint in je darmen’ en niets is minder waar. De bacteriën in je darmen, ook wel darmflora genoemd, ondersteunen de spijsvertering en het immuunsysteem.
Darmflora leven in de dunne darm en zijn ook actief in de dikke darm. Hier helpen ze bij het afbreken van de laatste voedselresten. Daarnaast zorgen darmflora er voor dat slechte bacteriën, die verschillende ziektes kunnen veroorzaken, minder kans hebben om verder te groeien.

Wanneer de darmflora uit balans raken, bijvoorbeeld door ziekte, stress of een antibioticakuur, kun je vervelende klachten krijgen zoals diarree of verstopping. Echter, ook door onze moderne leefstijl een eetgewoonten krijgen we te weinig van deze goede bacteriën binnen en eten we tevens te weinig voedingsvezels. Hierdoor kunnen darmflora minder goed functioneren.

Probiotica zijn goede bacteriestammen die de werking van darmflora gunstig beïnvloeden. Deze komen in kleine hoeveelheden voor in gefermenteerde producten zoals zuurkool en yoghurt, maar zijn ook te koop in verschillende vormen; zuiveldrankjes, yoghurt en supplementen. Bij goede probiotica staat op het product vermeld om hoeveel en welke bacteriestammen het gaat. Het beste is om een product te nemen waar meerdere bacteriestammen in zitten. Ze kunnen gebruikt worden voor een meer regelmatige stoelgang, wanneer je op reis gaat en bij antibioticagebruik. Ook om een goede gezondheid en een normale spijsvertering te behouden is probiotica aan te raden.

Daarnaast is beweging onmisbaar voor een goede werking van de darmen. Door te bewegen worden je darmen gemasseerd en raken deze doorbloed. Wanneer je last hebt van verstopping is regelmatig bewegen essentieel; minstens elke dag een halfuur. Je kunt dan denken aan wandelen, fietsen, yoga, voetbal, dansen of misschien wel fitness.

Darmen zijn erg gevoelig voor spanningen en stress. Ga hier dus op een gezonde manier mee om. Sporten kan een manier zijn om meer te ontspannen. Tijdens het sporten wordt endorfine door onze hersenen aangemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Naast inspanning is totale ontspanning ook een manier om van je stress af te komen. Plan een vast moment waarin je even helemaal niets hoeft, bijvoorbeeld met een boek of tijdschrift op de bank.

Een gezonde leefstijl is dus erg belangrijk om je darmen gezond te houden. Regelmatig bewegen, gezonde voeding en weinig stress spelen hier in een grote rol. Als aanvulling hierop is Vitalize Stoelgang Darmbalans een makkelijk te gebruiken supplement op basis van enzymen, probiotica en natuurlijke vruchten- en plantenextracten. Deze dragen bij aan het spijsverteringsproces en helpen bij een normale stoelgang. Het product bevat maar liefst 10 bacteriestammen. De supplementen geven geen vervelende bijwerkingen en zijn vrij van gist, suiker lactose, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *