De kracht van Ashwagandha.

Ashwagandha is Sanskriet voor ‘de geur van een paard’. Waarschijnlijk is het zo genoemd omdat de wortel van de plant ruikt naar een bezweet paard. Gebruikers van dit kruid geloofden dan ook dat het de kracht en vitaliteit van een hengst gaf. Het kruid wordt vaak ingezet in de Ayurvedische geneeskunde. Deze geneeskunde komt uit India en maakt veel gebruik van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Het valt nog altijd onder het kopje Alternatieve Geneeskunde, maar toch is het sinds enige tijd officieel erkend door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Ashwagandha is een plantensoort dat tot anderhalve meter hoog kan worden. Deze plant komt voor in Afrika, het Middellands Zeegebied, Zuid-Azië en Mauritius. Ashwagandha groeit als een struik met kleine groene bloemen. Wanneer de vruchten rijp zijn kleuren zij oranje-rood. Aan de plant zitten wortels die diverse alkaloïden bevatten. De actieve bestanddelen in Ashwagandha zijn withanoliden.

Deze plantaardige stoffen zijn voornamelijk afkomstig van planten van de nachtschadefamilie. De bladeren en vruchten van de plant bevatten een aantal bruikbare stoffen maar de wortel wordt het meest verwerkt in verschillende soorten producten.

Wat Ashwagandha onder andere zo populair maakt is dat, mits het in de juiste doseringen wordt gebruikt, het geen bijwerkingen geeft. Ashwagandha is een kruid dat veel wordt gebruikt in de Ayurveda. Dit kruid wordt ook wel de Indiase ginseng genoemd en helpt onder andere bij stress en innerlijke onrust. Tegenwoordig wordt Ashwagandha in diverse winkels en webshops in poedervorm verkocht. Het poeder kan gemengd worden met water, yoghurt of een smoothie. Voor wie niet van de sterke smaak van dit kruid houdt is het ook verkrijgbaar in capsules.

Product(en) met Ashwagandha
Bekijk hier het produdct Vitalize Magnesium Relax & Balance waarin het kruid Ashwagandha is toegevoegd.

Test nu of je een Magnesium tekort hebt.

Bron(nen) : Vitstore.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *