Zonnen is goed voor je erectie

Een gebrek aan zonlicht kan erectiestoornissen veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat mannen met een tekort aan vitamine D meer risico lopen op een haperende penis.

Italiaanse wetenschappers kwamen tot die vaststelling nadat ze 143 mannen met een erectiestoornis onderzocht hadden. Ze ontdekten dat de helft van de mannen een tekort aan vitamine D hadden, een vitamine die het lichaam opneemt wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Slechts één vijfde van de mannen met een haperende erectie had een optimaal niveau van vitamine D in hun lijf.

Bloedtoevoer

Volgens de artsen is een en ander te verklaren doordat een tekort aan vitamine D de afgifte van stikstofmonoxide vermindert. “Stikstofmonoxide zorgt ervoor dat de bloedvaten zich ontspannen”, legt uroloog Larry Lipshultz uit. “Een goede bloedtoevoer zorgt juist voor een harde erectie.” Lipshultz raadt aan om je huisarts te vragen om je vitamine D-niveau te controleren als je last hebt van moeizame erecties.

Weet je niet of je een Vitamine D Tekort hebt? Test het nu.

Bron(nen) : Metrotime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *