Glansrol paprika nieuwe Schijf van Vijf

In de onlangs door het Voedingscentrum gepresenteerde update van de Schijf van Vijf staat de essentie van gezond eten centraal. Paprika’s vormen de simpele oplossing om gezond en lekker eten te combineren in vrijwel elk gerecht, zo concludeert www.tijdvoorpaprika.nl.

De promotiecampagne ‘Tijd voor Paprika’ noemt vier redenen om paprika te eten”

1. Paprika’s bevatten de meeste vitamine C van de meest gegeten groenten en fruit. Zo bevatten ze meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Een extra boost bij een lage weerstand dus.
2. Paprika’s zijn geschikt voor iedereen en passen binnen elk dieet. Paprika’s zijn vet-, suiker-, koolhydraten- en glutenvrij en bevatten bijzonder weinig calorieën.
3. Je hoeft geen topkok te zijn om paprika’s te bereiden. Ze zijn natuurlijk te verwerken in vrijwel alle warme maaltijden, en je kan ze ook gewoon puur eten als snack. Zo blijven de meeste vitamines behouden.
4. Er is voor iedereen wel een soort of smaak paprika, van de stevige blokpaprika’s in vier kleuren tot de zoete, oranje snackpaprika’s.

Op de website van het Voedingscentrum wordt uitgebreid ingegaan op de voedingswaarden van de paprika.

Bron(nen) : Groentenet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *