Europese aanbevelingen voor vitamine B6

De EFSA (European Food Safety Authority) heeft dagelijkse adequate innames voor vitamine B6 opgesteld: 1,7 mg/dag voor jongens vanaf 15 jaar en mannen en 1,6 mg/dag voor meisjes vanaf 15 jaar en vrouwen.

Voor zwangeren liggen de vitamine-B6-aanbevelingen op 1,8 mg/dag en voor vrouwen die borstvoeding geven op 1,7 mg/dag.

Voor kinderen van 1-14 jaar variƫren de vitamine-B6-aanbevelingen van 0,6 tot 1,4 mg/dag.

De nieuwe Europese aanbevelingen voor vitamine B6 zijn verwerkt in het e-book Alles over Vitamine B6.

Vitamine B6 is een wateroplosbaar vitamine dat een belangrijke rol speelt in het lichaam. Zo draagt vitamine B6 bij aan het energiemetabolisme in het lichaam, het normaal functioneren van het zenuwstelsel, de vorming van rode bloedcellen en de hormoonregulatie.

Toch kan de inname van te grote vitamine-B6-hoeveelheden via supplementen leiden tot een te hoge vitamine-B6-status en zenuwklachten geven. Ook hierover is meer te vinden in het e-book Alles over Vitamine B6.

Bron(nen) : VoedingOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *