Deze voedingstoffen komen bijna alle vrouwen tekort

Uit een onderzoek van USDA, het Ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten, is gebleken dat vrouwen bepaalde voedingsstoffen tekort komen. Merk je dat je de laatste tijd moe en zwakjes bent? Misschien heb je een tekort aan de onderstaande stoffen.

1. Magnesium
Magnesium is een mineraal dat dient voor de bot opbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen en is van belang voor het goed functioneren van spieren, waaronder de hartspier. Het is dus eigenlijk een van de meest belangrijkste voedingsstoffen. Desondanks dat krijgen vrouwen 267 microgram magnesium binnen in plaats van 320 milligram. Test nu snel of je een magnesium tekort hebt.

2. Vitamine E
Vitamine E is een belangrijke antioxidant die je cellen beschermt en op elkaar afstemt. Daarnaast beschermt het je huid tegen Uv-stralingen. Een tekort aan deze vitamine zorgt ervoor dat je lichaam voedingsstoffen minder goed opneemt. Gemiddeld krijgt een vrouw per dag 6,4 milligram aan vitamine E binnen. Eigenlijk zou dit 15 milligram per dag moeten zijn.

3. Vitamine A
Naast vitamine E komen we ook vitamine A tekort. Deze vitamine zorgt voor goede ogen, een gezond gebit en mooie huid. Ook kan vitamine A je immuunsysteem verhogen en daardoor virussen bestrijden. Per dag moeten vrouwen 700 milligram binnen krijgen, maar ze krijgen maar 558 milligram binnen.

4. Kalium
Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Daarnaast draagt het bij aan een actief zenuwstelsel en sterke spieren. Als je een tekort hebt aan kalium vermindert het je eetlust, krijg je verzwakte spieren en voel je jezelf misselijk en lusteloos. Per dag krijg je zo’n 2485 milligram kalium binnen, terwijl dit 4700 milligram moet zijn.

5. Calcium
Calcium is een mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Het verlaagt het risico op osteoporose en vermindert diabetes type twee met 33 procent. Vrouwen moeten 1.000 tot 1.200 milligram calcium binnenkrijgen, maar krijgen ongeveer 800 milligram binnen.

Bron(nen) : USDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *