Wat is Spirulina precies?

Het is begrijpelijk als je nog nooit eerder van Spirulina gehoord heeft. Het klinkt als een medicijn maar in de werkelijkheid is Spirulina een kleine blauw-groene alg welke vol met vitamines zit. De alg is één van de eerste levensvormen op aarde en vormt een schakel in de evolutie van bacterien naar plantaardig leven. Het feit dat deze alg vandaag nog na 3 miljard jaar in leven is, toont aan dat het een uiterst weerbare vorm van leven is. De algen worden gevormd in meren over de hele wereld en absorberen de mineralen die zich in deze bassins van water bevinden.

De algen worden tegenwoordig niet meer uit meren gevist. In plaats daarvan wordt Spirulina gekweekt in speciale tanks zodat het mogelijk is om de algenpopulatie op peil te houden. Men is begonnen met het kweken van Spirulina in de jaren ‘60 nadat onderzoek de grote hoeveelheid nutritionele stoffen had aangetoond. Ondertussen zijn er duizenden studie verricht naar de positieve effecten van Spirulina.

Wat maakt Spirulina een superfood

Spirulina bevat in totaal 11 verschillende vitamines. Maar dat is nog niet alles. De alg bevat ook een grote hoeveelheid mineralen (10 mineralen in totaal) en aminozuren (18 aminozuren in totaal).

Spirulina is een uitstekend alternatief voor vitamine supplementen. Omdat het een organisch product is, zullen de vitamines beter worden opgenomen dan synthetische middelen. De hoge concentratie van eiwitten maken spirulina bovendien een uitstekende bron van proteïne voor vegetariërs en veganisten.

Spirulina heeft een aantal indrukwekkende records op haar naam. Zo bevat het de meeste beta-caroteen van alle bekende voedingsstoffen (veel meer dan wortels), heeft het de hoogste vitamine A concentratie tot nu toe gevonden in voedingsmiddelen en bevinden zich in Spirulina het meeste aantal sporenelementen (96 stuks in totaal) dat tot nu toe in voeding is aangetroffen.

Hoe eet je Spirulina?

Het consumeren van Spirulina is eenvoudig. Het is verkrijgbaar in poeder en tabletten. De tabletten neem je in zoals ieder ander supplement. De poeder kan verwerkt worden in smoothies, shakes en andere voedingsmiddelen.

Bron(nen) : Healthylives

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *