Veel mensen met migraine hebben een vitaminetekort

Relatief veel kinderen en jong volwassenen, die lijden aan migraine, hebben een tekort aan vitamine D, B2 en co-enzym Q10. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat migraine op de een of andere manier gelinkt lijkt te zijn aan een tekort aan bepaalde vitamines. Voor de nieuwe studie, uitgevoerd in het kinderziekenhuis van het Amerikaanse Cincinnatti, zijn specifieke vitamines bestudeerd die bij migraine betrokken zouden kunnen zijn. Vrouwen en meisjes bleken vaker een tekort aan het co-enzym Q10 te hebben, terwijl jongens en mannen eerder vitamine D tekort kwamen.

“Verder onderzoek is nodig om te zien of vitaminetekorten echt een grote rol spelen bij migraine en of vitaminesupplementen effectief zijn bij patiënten,” zegt onderzoeker Suzanne Hagler, hoofdpijnarts aan de neurologie-afdeling van het Cincinnatti Kinderziekenhuis. Voor de studie van Hagler is een database gebruikt met migrainepatiënten bij wie gekeken is naar de gehaltes van vitamine D, B2 en co-enzym Q10 in het bloed. Veel van de patiënten kregen extra vitamines toegediend en migrainemedicijnen. Onduidelijk is hoe effectief de extra vitamines op zichzelf waren.

Bron(nen) : Welingelichte Kringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *