Wat is Ubiquinol?

Ubiquinol kan op verschillende vlakken ondersteuning bieden, bijvoorbeeld voor fysieke en geestelijke prestaties, de gezondheid van het hart, het immuunsysteem, het weerstandsvermogen tegen stress en zelfs de vruchtbaarheid.

Veel mensen kennen het co-enzym Q10 van de antiverouderingscrèmes. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat deze stof niet alleen nuttig is in cosmeticaproducten. In ons lichaam is deze stof van levensbelang en cruciaal voor de onze energieproductie en voor de bescherming van de cellen. De actieve vorm, die het gemakkelijkst door het lichaam kan worden opgenomen, heet Ubiquinol.

Waarom is Ubiquinol onmisbaar voor ons lichaam?
Deze vitamineachtige stof komt voor in elke cel van ons lichaam en levert een cruciale bijdrage aan de prestaties van onze organen. Bovendien kan de stof de cellen beschermen tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen en het verouderingsproces van de cellen vertragen. Dat is de reden waarom Ubiquinol op talloze terreinen zo’n heilzame werking heeft: lichamelijke en geestelijke prestaties, gezondheid van het hart, bloeddruk, immuunsysteem, weerstandsvermogen tegen stress, conditie van de huid en zelfs de spermakwaliteit bij de man.

Wat is het verschil tussen co-enzym Q10 en Ubiquinol?
In eenvoudige bewoordingen: de biologische vorm. Ubiquinol hoeft niet te worden omgezet want het heeft al een actieve en niet-geoxideerde vorm. Daarom wordt het beter en gemakkelijker opgenomen door het lichaam en werkt het ook sneller.

Hoe zorgt u ervoor dat het lichaam voldoende Ubiquinol binnenkrijgt en is dit mogelijk via de voeding?
Er zijn meerdere voedingsmiddelen die deze “vitamine voor het hart” bevatten, maar we zouden daar enorme hoeveelheden van moeten eten om voldoende binnen de krijgen: bijvoorbeeld 3 kg supervers rood vlees of 60 avocado’s per dag. Daarom is een voedingssupplement in de vorm van Ubiquinol het aangewezen middel bij uitstek.

Voor wie worden voedingssupplementen aanbevolen?
Jonge personen met een goede gezondheid die gezond eten maken zelf al voldoende Ubiquinol aan of kunnen het co-enzym Q10 omzetten in Ubiquinol. Maar naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke aanmaak van Ubiquinol drastisch af. Zo hebben we als we 40 zijn bijvoorbeeld al 30 procent minder Ubiquinol in de hartspier dan wanneer we 20 zijn. Een tekort aan Ubiquinol kan ook ontstaan bij ziekten zoals diabetes, hartinsufficiëntie of door het gebruik van geneesmiddelen zoals statines. Sportbeoefenaars verbruiken meer Ubiquinol wanneer ze trainen en ze hebben dagelijks een aanvullende dosis van deze essentiële stof nodig. Daarom wordt een suppletie met Ubiquinol sterk aanbevolen in de hiervoor genoemde gevallen. Deze “vitamine voor de cellen” werkt ook uitstekend bij problemen die worden veroorzaakt door een onevenwichtige voeding en constante stress, of wanneer u ervoor wilt zorgen dat uw hart gezond blijft. Overigens wordt ook wel een te lage concentratie Ubiquinol waargenomen bij obese of depressieve personen.

Bij welke dosis wordt het beste resultaat bereikt?
Dat is vaak per geval verschillend. Uit onderzoek is echter gebleken dat met 50 tot 100 mg Ubiquinol per dag een bijdrage wordt geleverd aan de vitaliteit en de energie. Verder is het ook belangrijk om te weten dat Ubiquinol een volledig natuurlijke stof is die wordt verkregen door gistfermentatie. Dit voedingssupplement kent geen bijwerkingen en is niet van invloed op de natuurlijke aanmaak van deze stof door ons lichaam.

Krijgt u voldoende Ubiquinol Q10 binnen? Doe nu de Ubiquinol test.

One thought on “Wat is Ubiquinol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *