Plantaardig dieet verlaagt risico op ouderdomsdiabetes

Plantaardige diëten worden steeds populairder. In juni werd een nieuw onderzoek van Harvard gepubliceerd, waaruit blijkt dat een voeding die rijk is aan plantaardige producten de kans op ouderdomsdiabetes vermindert.
Volgens de studie heeft zelfs een kleine aanpassing van het voedingspatroon een preventieve werking.  Er dient onderscheid gemaakt te worden tussen gezonde plantaardige diëten en minder gezonde, die gezoete voedingsmiddelen en dranken bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Eenvoudige tips om te starten met een plantaardige voeding:
1. Eet groenten in alle soorten en maten – Waterkers, dat boordevol vitamine C en A zit en een lekkere pittige smaak geeft aan veel gerechten.
2. Verwerk groenten eens in een smoothie – Kool is rijk aan vezels, vitamine C, A en B6 en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Verwerkt een ‘groene’ smoothie is de smaak nauwelijks te proeven.
3. Stoom uw groenten – Spinazie en boerenkool bevatten veel ijzer, vitamine C, A en B6 en kunnen gemakkelijk gestoomd worden voor een snelle en gezonde maaltijd. Broccoli, peulen en courgette zijn eveneens zeer geschikt om te stomen.
Eet groenten om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden en het risico op diabetes te verkleinen.
Bron(nen) : AGF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *